RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Орбан знову висунув вимоги Україні: що написав у своєму листі в Київ

Угорський уряд направив до ЄС листа, в якому виклав свої вимоги до України щодо захисту інтересів угорських національних меншин.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У листі Будапешт вимагає відновити права угорської меншини до рівня, який існував до 2015 року. Зокрема, це вільне використання угорської мови та політичне представництво на регіональному та національному рівнях.

Читайте також: Орбан розповів, як Трамп планує "закінчити" війну в Україні

У листі стверджується, що Україна не виконала своїх обіцянок, не задовольнивши потреби угорської громади, особливо у питанні викладання предметів угорською мовою у школах для угорської меншини.

Будапешт також висловив стурбованість зміною співвідношення населення в Україні після зміни меж адміністративних районів. Угорщина вважає необґрунтованою вимогу про мінімальне 10-відсоткове представництво нацменшини для мовних прав і вимагає свого делегата у Верховній Раді.

"Всупереч попереднім обіцянкам, потреби представників угорської громади в Україні були проігноровані, наприклад, у разі визначення предметів, які мають викладатися українською мовою у школах угорської меншини", – стверджується у листі.

Вимога Угорщини щодо дотримання прав національних меншин є однією з ключових для подальшого просування України на шляху до Європейського Союзу. Нещодавно ухвалений закон про національні меншини викликав критику з боку Будапешта, який стверджує, що закон утискає права угорської меншини.

Раніше ми повідомляли про те, що Байден звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа

Сенаторів виставили за двері: уряд Угорщини не прийняв делегацію американських політиків в Будапешті

Робіть ставки, панове: чим закінчиться битва Трампа та Байдена