RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Україна та низка країн обговорюють можливу мирну домовленість з Росією, - Шольц

Ймовірність переговорів між Україною та Росією залишається і про це періодично говорять в Україні та низці інших країн.

Про це заявив в інтерв'ю "Märkische Allgemeine Zeitung" німецький канцлер Олаф Шольц.

"Низка країн, включно з Україною, наразі обговорюють на рівні безпекових радників, як може виглядати те, що могло б привести до мирного процесу. Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. Путіну просто потрібно припинити свою варварську кампанію і вивести війська", - заявив він.

Він нагадав, що одразу після повномасштабного російського вторгнення Росія та Україна намагалися вести переговори, які зазнали краху. За словами канцлера це відбулося через те, що росія використала їх як привід, аби прикрити перекидання військ на Донбас для великого наступу.

"Потім розкрилися масові вбивства в Бучі та Ірпені - неймовірні злочини проти прав людини, вчинені російськими збройними силами проти цивільного населення. Це позбавило переговори будь-якої основи", - наголосив Шольц. Він додав, що також за час війни були переговори і щодо зернового коридору, і щодо безпеки на Запорізькій АЕС, і щодо обміну полоненими.

Читайте також: Стоп війна: чи хоче Путін миру з Україною

Коментуючи постачання Україні ракет Taurus, Шольц відзначив, що як глава уряду, він покладає на себе відповідальність у питаннях війни та миру, а також безпеки в Європі.

"Крім рішучої підтримки України, для мене залишається важливим одне: ми зробимо все можливе, щоб не допустити ескалації війни - тобто війни між Росією і НАТО. Ми також не будемо відправляти в Україну своїх солдатів. І під час кожного постачання зброї ми ретельно розглядаємо, що це означає в цьому контексті. Ось чому я вирішив так, як вирішив", - пояснив ситуацію Шольц.

При цьому, він вкотре зауважив, що Німеччина і надалі продовжить підтримувати Україну зброєю та боєприпасами і наразі робить це більше, ніж будь-яка країна Європи.

"Тільки на це ми витрачаємо понад 28 млрд євро. Більше, ніж багато інших країн разом узятих. І ми будемо робити це стільки, скільки буде потрібно. Це показує Путіну, що йому не слід просто чекати, поки всі інші відмовляться від своєї підтримки", - резюмував Шольц.

Раніше ми писали, що Зеленський емоційно відповів на заклик здаватися.

  • Вас може зацікавити:

Прагнення до переговорів мають обидві сторони: нова заява Ватикану щодо слів Папи Римського

"Україна змучена, але нікому на думку не спадає здатися": в УГКЦ відповіли Папі Римському

Чи хоче Путін війни з НАТО і де "червоні лінії" для Кремля: звіт розвідки США