RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи хоче Путін війни з НАТО і де "червоні лінії" для Кремля: звіт розвідки США

НАТО продовжує розширювати власну присутність, 11 березня у штаб-квартирі Альянсу підняли прапор Швеції. Проте розвідувальна спільнота США вважає, що Росія не буде перетинати тих самих "червоних ліній", а продовжуватиме діяти на рівні, що межує з військовим конфліктом в глобальному масштабі.

Інформація про це вказана в доповіді розвідувальної спільноти США.

Читайте також: Холодний розрахунок: як НАТО готується до війни з Росією

Зауважено, що головним викликом для Заходу і партнерів є зв'язки Росії з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю, мета яких полягає у зміцненні свого оборонного виробництва і економіки.

В звіті вказано, що Росія продовжуватиме відстоювати свої інтереси у конкурентний, а іноді й конфронтаційний та провокаційний спосіб. Ймовірно, РФ також намагатиметься впливати на країни пострадянського простору тою чи іншою мірою.

Крім того, за висновками розвідувальної спільноти США, Росія практично напевно не очікує прямого військового конфлікту з силами НАТО та США Тому вона продовжуватиме асиметричну активність нижче того рівня, що вважається рівнем військового конфлікту в глобальному масштабі та не перетинатиме цих "червоних ліній".

Попри те, що Путін завдав шкоди міжнародній репутації Росії, почавши широкомасштабне вторгнення в Україну, дані звіту вказують, що РФ впроваджує політику для пом’якшення цих витрат і використовує зовнішні відносини для мінімізації негативного ефекту, зокрема що пов’язані з санкціями, намагається відновити свій авторитет.

Наразі країна-агресор також намагається компенсувати зменшення своїх відносин із Заходом, розширюючи контакти з Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та південними країнами.

Крім того, розвідувальна спільнота США вважає, що продовжуватиме використовувати всі "джерела національної сили" для того, щоб просувати власні наративи та інтереси. Проте значне відокремлення від західних ринків і технологій та зменшення "людського капіталу" буде для Москви вагомим викликом.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що НАТО розпочинає масштабні навчання.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з НАТО після вступу Швеції: депутат Європарламенту назвав наслідки

Є велика ймовірність: політолог зі США про введення військ НАТО в Україну

Низка країн НАТО вже відправила в Україну своїх військових: глава МЗС Польщі зробив гучну заяву