RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Голова комітету Ради з оборони поскаржився на затримки з військовими поставками із США

Україна не отримувала вчасно пакети військової допомоги від західних партнерів через наявність та якість деяких видів озброєнь.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Завітневич розповів в інтерв'ю виданню BBC Україна.

Читайте також: Мар’яна Безугла захотіла стати міністром оборони України

"Питання затримки передачі військової допомоги ми, звісно, постійно підіймали під час наших відряджень. Цей раз ми просто наголошували, що давайте ще докладемо більше зусиль. Наполягали на тому, що якщо оголошується пакет, то він повинен бути виконаний в якийсь конкретний термін, який ми можемо для себе планувати", - сказав Завітневич.

За його словами, пояснення затримок стосувалося, по-перше, наявності цієї зброї, друге - її якості.

"Тому, що ті ж боєприпаси, ви знаєте, вони всі перевіряються, техніка вся обов'язково перевіряється. І коли зброя умовно не готова - її треба ще раз подивитись, щось поремонтувати. Є невелика частина нової техніки, але здебільшого це техніка, яка вже була у використанні", - зазначив нардеп.

Він додав, ще минулого року по деяких засобах ППО було оголошено пакет. І коли поїхали на інспекцію і комплектність подивились, то виявилось, що без певної машини весь комплекс працювати не буде, а ця машина зараз не працює. Але пакет вже оголошений.

"То звісно шукали всі, де відремонтувати, чим замінити, але на це все треба час. Тому ми просимо: давайте звертати увагу на це перед тим, як оголошувати - щоб ми розуміли, коли воно буде в нас. Це просять дуже сильно наші військові для можливості планування оборонних чи наступальних операцій", - резюмував Завітневич.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардеп Безугла критикує нинішнього Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, а також його заступників та міністра оборони Рустема Умєрова.

  • Вас також може зацікавити:

Мустафа Найєм оголосив про відставку з посади глави Агентства з відновлення

Підуть під ніж? Навіщо Безугла накинулася на генералів

"Занадто багато собі дозволяє": захисники обурилися заявами Безуглої про військове керівництво