RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Україна отримає від Британії понад $300 млн: на що підуть гроші

Україну продовжують підтримувати у боротьбі з російськими загарбниками, надаючи кошти та військове обладнання. Зокрема, на саміті "Великої сімки" Британія оголосить про надання нашій державі двосторонньої допомоги у розмірі понад $300 млн – гроші підуть на підтримку нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

"Це фінансування демонструє незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та нашу гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією. Наприклад, критична енергетична інфраструктура постраждала від інтенсивної російської ракетно-бомбової кампанії протягом останніх кількох місяців", - йдеться у повідомленні.

Пріоритетом прем’єр-міністра на саміті стане співпраця з партнерами задля узгодження методів використання заморожених російських активів для підтримки України. Минулого місяця прем’єр брав участь у зустрічі міністрів фінансів G7 та керівників центральних банків, де обговорювалися можливі способи переведення надзвичайних прибутків від цих активів на користь України.

Читайте також: Саміт миру наближається: як Росія шалено намагається його "зламати"

Лідери Великобританії та країн G7 твердо заявили, що Росія повинна відшкодувати збитки, завдані Україні. Вони планують розглянути всі законні способи використання заморожених російських активів для підтримки України. Активи, які перебувають у юрисдикції країн G7, оцінюються в 285 мільярдів доларів.

Варто зазначити, що Великобританія стала першою країною, що запровадила законодавство, яке дозволяє лишати санкції в силі, допоки Росія не заплатить за завдані нею збитки. Окрім цього, було запроваджено нові повноваження, щоб змусити осіб і організації, які перебувають під санкціями, розкрити активи, якими вони володіють у Великій Британії.

"Ми повинні бути рішучими та креативними в наших зусиллях, щоб підтримати Україну та припинити незаконну війну Путіна в цей критичний момент. Сполучене Королівство залишається в авангарді міжнародної реакції, як і було з самого початку. Якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні, ми повинні перейти від "скільки потрібно" до "скільки потрібно". Від України до Близького Сходу ми обговорюватимемо на Саміті значні глобальні загрози. Саме через такі загрози так важливо зміцнювати національну оборону Великобританії через наше зобов’язання витрачати 2,5% ВВП на оборону до 2030 року", - наголосив прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Раніше ми писали, що Британія таємно передає Україні озброєння, радянська зброя йде "контрабандою".

  • Вас може зацікавити:

Голова комітету Ради з оборони поскаржився на затримки з військовими поставками із США

Столтенберг оголосив про цікаві домовленості з Орбаном щодо України

Шольц пообіцяв передати Україні ще одну систему Patriot і новий пакет допомоги