RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Ілля Пономарьов пояснив, чому Кара-Мурза робить антиукраїнські заяви

Антиукраїнські висловлювання російських учасників масштабного обміну ув'язненими між Росією та країнами Заходу Володимира Кара-Мурзи та Андрія Пивоварова пояснюються їх тривалою ізоляцією.

Таку думку у коментарі "Апострофу" висловив колишній депутат держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

"Ці хлопці два роки були у в’язниці. Тому весь шлях, який ми пройшли з початку широкомасштабного вторгнення, усвідомлення того, що треба разом із ЗСУ воювати і фінансувати ці підрозділи, Легіон "Свобода Росії" - вони цей шлях не проходили. Тому треба спочатку з ними поспілкуватися, розповісти, послухати їх думку, синхронізуватися", - пояснив політик.

Пономарьов зауважив, що першим зателефонує "дуже доброму знайомому" Кара-Мурзі. Він вірить, що здатен ідейно вплинути на своїх колишніх співвітчизників. Зокрема, на початку повномасштабної війни Яшин говорив про необхідність перемир'я, а згодом кардинально змінив свою думку.

"У перший день Ілля Яшин казав, що треба перемир’я, припинити стріляти. Наступного дня вже казав, що жодного метра української землі не треба здавати Путіну. Тобто він змінив свою позицію на 180 градусів", - наголосив російський опозиціонер.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Троянські коні Путіна? Чим небезпечні Україні Яшин, Кара-Мурза та Пивоваров