RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Влада боїться реальної опозиції, тому намагається не допустити мене до виборів, але я піду до кінця - Соловйов

Лідер партії "Розумна сила" Олександр Соловйов повторно подав документи про реєстрацію кандидатом в президенти України на виборах 2019 року, заявивши, що влада боїться його і партію "Розумна сила".

Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок, 4 лютого.

Раніше ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом в президенти лідера "Розумною сили" Соловйову, так як в одному з пунктів його передвиборчої програми йшлося про встановлення миру на Донбасі.

Соловйов здивувався рішенню ЦВК по його кандидатурі, так як подібні пункти про необхідність початку мирних переговорів є в програмах і інших політичних сил, однак це не заважає Центрвиборчкому реєструвати їх кандидатами в президенти на поточних виборах.

"Чому ті опозиційні сили, які 27 років сидять в парламенті і при владі, тільки змінюють фракції, сьогодні проходять на вибори Президента, а ми - нова опозиційна сила, яка робить все, щоб повернути країну народу, викинута з цього процесу. Відповідь очевидна - влада просто боїться нас", - сказав Соловйов.

Він заявив, що не збирається миритися з цим рішенням і напередодні, в неділю, повторно подав документи до Центрвиборчкому, попередньо внісши зміни в пункт програми, до якого у членів комісії виникли питання. При цьому він уточнив, що "юристи змінили тільки формулювання, суть програми не змінилася".

"Ми на цьому не зупиняємося. Я хочу подякувати тим людям, які нас сьогодні підтримують - це наші прихильники, наші однодумці. Я вчора повторно подав документи і повторно зареєструвався кандидатом на пост президента на цих виборах. Ми не зупиняємося, ми будемо йти до поставленої мети - все одно в цій країні настане мир, буде порядок і буде достаток", - заявив Соловйов.

Він додав, що сьогодні "Розумна сила" є єдиною політичною партією, яка не тільки говорить про мир, а й готова робити для цього реальні кроки.

"Кожна партія намагається говорити про мир, але реальних кроків жодна партія не зробила. Тема миру повинна звучати. На Донбасі продовжують гинути мирні громадяни і українські солдати. Всіх влаштовує те, що на цьому можна заробляти, але до яких пір гроші будуть забирати наші душі?" - обурився політик.

Він відкинув звинувачення провладних сил на адресу "Розумної сили". "Нас звинувачують, що ми з кимось не тим спілкуємося. Але відкрийте ж очі! Люди 27 років сидять у Верховній Раді - у них бізнес в Росії, у них сім'ї в Росії, у них російське громадянство, а нам кажуть, що ми не такі, що ми не патріоти. Ми живемо тут, наші діти живуть тут, ми працюємо тут і робимо все на благо народу - чим ми не такі? Причина проста - тим, хто сидить в парламенті і у владі вигідно вішати локшину на вуха і розповідати народу, як вони за нього переживають", - додав політик.

У свою чергу заступник голови "Розумної сили" Олександр Савченко заявив, що пов'язує рішення ЦВК по Соловйову з програмою партії щодо підписання народної декларації про мир. При цьому він підкреслив, що партія продовжить боротися за право свого лідера взяти участь у виборах президента, тому що це вимога українського народу.

"Ми на цьому не зупинимося, це продовжиться, не тому що таке бажання у лідера партії, а тому, що цього вимагає народ, у нас підтримка народу є", - додав Савченко.

Нагадаємо, що третій з'їзд партії "Розумна сила" 24 січня офіційно висунув свого лідера Олександра Соловйова кандидатом в президенти України. Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року.