RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Порошенко може профінансувати власну кампанію за рахунок доходів за 2018 рік - штаб кандидата

Петро Порошенко може забезпечити прозоре фінансування своєї виборчої кампанії за рахунок задекларованих доходів за 2018 рік.

Про це повідомив спікер передвиборного штабу чинного президента Олег Медведєв для офіційного сайту кандидата.

Медведєв уточнив, що президент виплачував всі податки і військовий збір як фізична особа.

"Мова йде не про міфічний збагачення, а про перерахунок коштів від юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром яких є Порошенко, на його рахунку як фізичної особи ... Загальна сума доходу, яку Порошенко задекларував, становить 1 мільярд 520 млн гривень", - зазначив прес-секретар .

Також він розповів і про передачу корпорації "Рошен" в довірчу власність через фінансову установу Rotshschild Trust.

"1,105 млн гривень надійшли від Rotshschild Trust (Schweiz) AG, ще раз підтверджує, що передача "Рошен" у довірчу власність і реальне усунення Порошенко від впливу на корпорацію - факт".

За словами Медведєва, саме зазначені дивіденди, які накопичувалися на рахунках президента в Міжнародному інвестбанку, і використовувалися для поповнення його виборчого фонду. На фінансування кампанії Порошенко в першому турі було витрачено 453 млн гривень. Також частина коштів була витрачена на протидію російській пропаганді проти кампанії "Армія. Мова. Віра".

"В цілому сума податків і військового збору на доходи Порошенко в 2018 році становить 163 млн гривень. Крім того, за п'ять років Петро Порошенко, Фонд Петра Порошенка та компанії, кінцевим бенефіціаром яких він, направили на благодійність до півтора мільярда гривень, в основному - на потреби армії ", - зазначив Медведєв.

31 березня о 23:00 були опубліковані результати національного екзит-полу по виборах президента України. Так, згідно з його даними, у другий тур виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко.