RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Глава ГО "Не мовчи" виступив з жорсткою критикою кандидатів в нардепи по 90 округу

У четвер, 18 липня керівник громадської організації "Не мовчи" Орест Гаранджа дав прес-конференцію, в ході якої представив виявлені його організацією факти порушень з боку кандидатів Юрія Нестерчука, Миколи Бабенко і Наталії Бігарі, які балотуються по виборчому округу №90 в Білій Церкві.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

Зокрема, коментуючи діяльність кандидата від "Слуги народу" Юрія Нестерчука, голова ГО "Не мовчи" зазначив, що той є практично монополістом з пасажирських перевезень в Білій Церкві і постійно вимагає підняти тарифи, через, нібито, збитковість своїх підприємств. Однак, за словами Гаранджі, насправді Нестерчук налагодив схему з виведення грошей зі своїх компаній.

"Винахідливий Нестерчук організував схему з виведення з обороту своєї компанії "Транс-Сіті" готівкових коштів шляхом отримання позик в свою користь. Таким чином, згідно з бухгалтерськими даними, з червня 2017 по квітень 2019 року Нестерчук вивів на особисті рахунки з рахунків компанії більш 6 млн грн", - зазначив глава ГО "Не мовчи".

Самовисуванець Микола Бабенко, за словами Гаранджі, також відзначився махінаціями з виведенням коштів.

"Бабенко - це нечистий на руку бізнесмен, який веде бізнес через ряд компаній, зареєстрованих на близьких родичів і в офшорних юрисдикціях ... Згідно з отриманою інформацією, виведення з підконтрольних йому компаній і переведення в готівку коштів Бабенко реалізовує шляхом зарахування на свої банківські карти, під фізичних осіб, в тому числі його цивільної дружини і матері дружини. Тільки з встановлених джерел відомо про відмивання Бабенко за допомогою цієї схеми близько 60 млн грн", - заявив Гаранджа.

Як зазначає Гаранджа, в свою чергу Наталія Бігарі, яка раніше представляла "Самопоміч" в облраді, а зараз йде в народні депутати від "Голосу", крім інших порушень відзначилася участю в фіктивних тендерах.

"Брат Бігарі - Філіпенко Олександр - як ФОП в листопаді 2018 року і в січня 2019 виграв тендер на поставку меблів на загальну суму 107 тисяч грн. Виграв тендер в медичному центрі, в якому є завідуючою амбулаторії пані Бігарі", - підкреслив Гаранджа.

"Сподіваємося, що виборці зроблять правильний вибір. Наше завдання, як представників громадськості, не мовчати, а активно доносити суспільству інформацію про порушення, щоб до Верховної Ради потрапили нові обличчя", - резюмував керівник ГО "Не мовчи".