RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Корупційний дует": ЗМІ розповіли про спроби Рибачука і Нелі Штепи повернути контроль над Слов'янськом

Скандальні колишні мери Слов'янська Неля Штепа і Валентин Рибачук об'єднали зусилля, щоб захопити владу у місті.

Про це йдеться в матеріалі "Кримінальна парочка Штепи і Рибачука рветься до влади в Слов'янської ОТГ", опублікованому на порталі "Антикор".

Раніше Штепа і Рибачук конфліктували, але їх інтереси зійшлися, і як пише видання, вони стали партнерами по виборчій кампанії.

За даними журналістів, Рибачук планує "посадити Штепу у мерське крісло і використовувати як ширму для своїх махінацій з міською казною". При цьому в кулуарах він, не соромлячись, називає Штепу "істеричкою, у якої мізків менше, ніж у його домашнього хом'ячка Феодосія".

Як вважають журналісти, у Рибачука шансів перемогти на виборах немає - городяни не забули про скандали з його участю. Зокрема, він відомий місцевим жителям, як кримінальний авторитет на прізвисько "Валик-часточка" і "Валик-відкат".

Видання уточнює, що раніше Рибачук "віджав" у бізнесмена Олександра Пелиха Слов'янський завод високовольтних ізоляторів.

"Одне з найбільш прибуткових і процвітаючих підприємств, яке справно платило податки і інвестувало в розвиток Слов'янська, в руках Рибачука кардинально змінилося: "Валик-часточка" продав за $20 млн складські приміщення підприємства, а залишки заводу повів у тінь", - заявило ЗМІ.

За часів свого мерства Рибачук "вибудував цілий конвеєр зі збору відкатів з бізнесу - за будь-яке міське рішення потрібно було відстібати від 40 до 60%, за ці новації Рибачук і отримав свої прізвиська. Якості виконання робіт, які замовляло місто, ніхто не перевіряв".

Ще одна афера "Валіка-відката" пов'язана зі Слов'янським міським каналом - в 2007 році Рибачук взяв кредит в євро у ЄБРР на рішення проблем з міською водою, "проте до заміни застарілого обладнання та труб справа не дійшла, а гроші були розкрадені". Залишки кредиту ЄБРР "освоїла" Неля Штепа, стверджує видання.

Нагадуванням про схеми служить борг у 300 млн у міського водоканалу перед кредиторами.

Також "Антикор" нагадав, що Штепа і Рибачук в 2014 році вітали "русскій мір", який в Слов'янськ принесли бойовики Гіркіна. Діяльність ексмерів міста і знищені справи проти них розслідують журналісти Бігус.інфо.