RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Поліція відкрила справу за фактом погроз сім'ї кандидата в мери Кривого Рогу Дмитра Шевчика

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз сім'ї кандидата в мери Кривого Рогу від партії "Слуга народу" Дмитра Шевчика.

Як повідомила прес-секретар Нацполіціі в Дніпропетровській області Анна Старчевська, слідчий відділ Криворізького відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством), передає УНІАН.

Вона уточнила, що в заяві Антона Шевчика (брата кандидата в мери) повідомляється про двох дзвінках. За словами Старчевської, на даний момент особистості винуватців не встановлені.

"На даний момент триває досудове розслідування... Поліція вживає всіх заходів для встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення", - додала Старчевська.

Антон Шевчик заявив, що загрози його сім'ї надходили з незнайомого номера, а в перший раз це сталося 23 вересня.

"Той, хто дзвонив представився співробітником поліції, уточнив моє ім'я і рік народження і сказав, що моя мати загинула і мені потрібно приїхати на впізнання", - повідомив він.

За словами Шевчика, через побоювання за безпеку сім'ї він найняв охорону і звернувся із заявою в поліцію. Кандидат в мери заявив, що, крім погроз по телефону, проти нього і членів його сім'ї в інтернеті і на місцевих телеканалах організували інформаційну кампанію: невідомі особи підробляють його плакати і розклеюють їх по місту, а співробітникам підприємств міста на електронну пошту приходять листи із закликами агітувати за Шевчика.

"Я вважаю, що наше місто гідне нормальної конкуренції ідей, взаємної поваги кандидатів. Замість цього його навмисно занурюють в інформаційний хаос", - підкреслив він.

Шевчик висловив упевненість, що поліція знайде винних.