RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Політолог розповів про головну проблему ряду політичних сил на виборах до Київради

Політолог і кандидат політичних наук Ігор Петренко проаналізував списки політичних сил, які направляються до Київради, і відзначив їх головну проблему.

Про це він написав у себе в Facebook, передають "Українські новини".

"Одна з головних проблем практично всіх політичних сил в Україні зараз - під час місцевих виборів - вкрай низька якість виборчих списків. Зараз в соцмережах активно обговорюють появу дітей нардепів - Ар'єва і Лопушанського - в якості кандидатів до Київради від "Євросолідарності". Це свідчення того, що кумівство фактично вразило топові політсили", - заявив він.

При цьому експерт розповів і про позитивні моменти - одній з політичних сил вдалося в достатній мірі "освіжити" список якісними кандидатами.

"Трапляються і виключення з правил: в Києві плюс-мінус непоганий список сформували "слуги" і деякі інші політсили. Очевидно, це було зроблено через безвихідь: протягом останніх місяців підтримка президентської партії просідає. У тому числі - і в Києві. В результаті, у Зеленського знайшли як посилити свою команду. Зокрема, варто виділити появу в списку "слуг" відомого телеведучого і адвоката Михайла Присяжнюка, а також спортсмена-дзюдоїста Георгія Зантараю - першого в Україні чемпіона світу з дзюдо. Звичайно, як і в кожній партії, є персонажі, які викликають питання. Однак поява Присяжнюка і Зантараї свідчить про те, що в партії все-таки є здорові сили, які думають над подальшим розвитком партії. Адже обидва "новачка" - дуже перспективні в своїх напрямках. Зантарая - в темі розвитку спорту, а Присяжнюк - в питаннях розвитку столиці - безпеки, інфраструктури і т.д." - зазначив політолог.

Георгій Зантарая

Михайло Присяжнюк