RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про зрив голосування в інтересах одного з кандидатів на виборах під Одесою

22 жовтня ЦВК достроково припинила роботу складу Таїровської ТВК "в інтересах одного з кандидатів у депутати громади Сергія Шепеля від партії "Довіряй справам".

Про це повідомила одеський блогер, журналістка Ірина Гриб, передає "Голос".

"Хлопці Шепеля... почали заганяти виборчком за часом. І якщо вони не будуть зігнані і прокатять його реєстрацію, то ЦВК знову може розпустити комісію. Формування нової комісії від тих же суб'єктів висування ситуацію ніяк не змінює і ставить під загрозу сам факт проведення виборів в Таїровому. Навіть якщо нова чи стара комісія реєструє Шепеля - бюлетені вже надруковані. Новий тираж фізично не встигнуть надрукувати до 25 числа. Тобто вибори в Таїровому можуть бути на паузі", - пише Ірина Гриб.

Як пише видання, раніше рішенням Одеського окружного адмінсуду від 10 жовтня було частково задоволено позов регіональної організації партії "Довіряй справам" - постанову селищної ТВК про відмову в реєстрації одному з кандидатів в депутати Таїровського селищної ради Сергію Шепелю визнано протиправною та скасовано. Суд зобов'язав ТВК прийняти рішення зареєструвати кандидатом в депутати селищної ради Сергія Шепеля, а на адресу Одеської районної ТВК надійшла ухвала Одеського окружного адмінсуду від 16 жовтня, згідно з якою Таїровській селищній ТВК встановили новий термін для подання звіту про виконання рішення суду від 10 жовтня до 18 годин 17 жовтня.

Як нагадує "Голос", Сергій Шепель в 2015 "отримав вотум недовіри від депутатського корпусу Таїровської громади за земельні махінації".

"Він, мабуть, пустив у справу важку артилерію - свої зв'язки в ЦВК, яка вже 22 жовтня прямо за два дні до виборів при вже надрукованих бюлетенях, бере і розганяє комісію. Місцеві пабліки рясніють інформацією про якийсь корупційний зв'язок між членами ЦВК з групами впливу в смачних приморських курортних регіонах. Зокрема, мова йде про члена ЦВК Оксану Боярчук. Але, можливо, зв'язок кандидата Шепеля і Оксани Боярчук простіше. У базі НАЗК Богдан Сергійович Чуприна є чоловіком Оксани Боярчук. Чуприна займався нерухомістю в селі Ліманка Овідіопольського району , яке знаходиться в межах Таїровської селищної ради. Сергій Шепель, як відомо, до 2015 очолював Таїровську селищну раду. Експерти кажуть, що на лице можливий конфлікт інтересів", - йдеться в матеріалі.

Раніше повідомлялося про те, що ЦВК може розпустити Кароліно-Бугазьку ТВК на підставі звернення кандидата в депутати Наталії Вернигори.