RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Прихильники Труханова заблокували виборчий процес в Одесі - блогер

Підрахунок голосів на місцевих виборах підходить до свого кінця, однак поки всі стежили за ситуацією навколо Конституційного суду, в Одесі прихильники чинного мера Геннадія Труханова заблокували виборчий процес.

Про це розповів журналіст і блогер Михайло Шнайдер, повідомляють "Українські новини".

"Громадська організація" Довіряй Справам" подала відразу два позови до Окружного адміністративного суду, якими оскаржить дії Суворовського районного тервиборчкому. Як зазначено на сторінці того самого Одеського окружного адмінсуду, два спостерігачі громадської організації "Довіряй Справам", яку очолює "колишній" помічник мера Одеси Денис Петик, подали позовні заяви", - розповів він.

Шнайдер зазначив, що людина, пов'язана з Трухановим, а саме колишній юрист мерії, керував правоохоронцями в будівлі ТВК, щоб ті незаконно спробували вилучити виборчі документи.

"Першу (заяву, - ред.) подав колишній співробітник юридичного департаменту мерії Олег Чайковський, який 30 жовтня керував правоохоронцями в приміщенні ТВК. Ті намагалися незаконно вилучити виборчу документацію, але їх зупинила комісія і інші спостерігачі. Також Чайковський раніше представляв інтереси депутата від цієї ж партії Марини Лозовенко в суді. Він оскаржить дії територіальної виборчої комісії, правда, не уточнюється які саме. А ось другу заяву подала спостерігач від цієї ж організації Катерина Барда. Вона вимагає визнати неправомірними дії по проведенню повторного підрахунку голосів. Йдеться про 11 ділянок, де у партії "Довіряй Справам" значний відрив у голосах від найближчого конкурента ОПЗЖ ", - запевнив блогер.

Шнайдер розповів, що через ці позови тервиборчкому довелося піти на перерву до розгляду справи. Блогер також зазначив факт того, що претензії до виборчого процесу виникли не у самої партії мера Труханова, а у громадської організації партії.

"Ну а найцікавіше, полягає в тому, що сама партія мера "Довіряй Справам" не виразила своїх претензій до підрахунку, так як від неї не зареєстровано жодної позовної заяви. Претензії виникли тільки у громадської організації. Про зв'язки з командою мера каже також той факт, що організація "Довіряй Справам" розташовується в будинку по Катерининській, 8/10, де розміщуються і інші організації, які очолює Геннадій Труханов. Наприклад, Українська федерація тайського боксу "Муей-Тай". Збіг? Не Думаю..." - підсумував Михайло Шнайдер.