RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Святослав Олійник в Кривому Розі "забезпечив поразку" кандидата від президентської партії - ЗМІ

У тому, що в Кривому Розі фаворит передвиборної гонки від "Слуги народу" Дмитро Шевчик зазнав поразки у другому турі виборів мера, винен глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

Про це пише Delo.ua.

Дмитро Шевчик є генеральним директором "Центрального гірничо-збагачувального комбінату", який входить в холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова.

"І тут інтереси Зеленського і Ахметова зійшлися", - пише Delo.ua.

За інформацією джерел видання, в кампанію Шевчика побічно включився навіть сам президент.

"Зеленський зробив все можливе і дійсно думки не допускав, що Шевчик програє", - йдеться в матеріалі.

"Перемога кандидата ОПЗЖ викликала на Банковій справжній скандал, що межує з істерикою, - пише видання. - Ім'я головного бенефіціара програшу кандидата від "Слуги народу" главі держави вже підказали. Це нібито глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник, близький до Ігоря Коломойського".

Як уточнює ЗМІ, Олійник для формування коаліції в облраді був зацікавлений в голосах ОПЗЖ і Блоку Вілкула.

"Оскільки всі бізнес-інтереси Олійника зав'язані на підрядах, тендерах від держави і, звичайно ж, бюджетних грошах, - пояснюють автори, - то збереження своєї посади для нього стало питанням життя і смерті. Ось він і зробив вибір не на користь президента".

Олійник, як пише видання, "домовився з Киселем і Корявченковим, щоб вони не розвивали бурхливу діяльність на виборах і, по суті, злили виборчу кампанію".

По-друге, продовжують автори матеріалу, Олійник "особисто дав розпорядження зганяти бюджетників на виборчі дільниці з твердою установкою "голосувати за Павлова": "Йому допоміг ще один партнер, теж з команди президента, губернатор області Олександр Бондаренко".

"Крім того, Олійник допоміг з виборчими комісіями. Всі представники від партії "За майбутнє" були віддані в користування кандидату від ОПЗЖ", - пише видання.

"Це гучний ляпас главі держави, і, судячи з інсайду з ОП, Зеленський не має наміру залишати цю ситуацію без реакції", - пише Delo.ua.

Раніше повідомлялося, що проти Святослава Олійника і його цивільної дружини Ірини Гунази НАБУ і ДФС завели декілька кримінальних справ за підозрою в недостовірному декларуванні, ухиленні від сплати податків і відмиванні коштів.