RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В "буковельському" виборчому окрузі визначилася п'ятірка лідерів парламентських перегонів - політолог

Політолог Кирило Сазонов опублікував відомості за 1-3 березня щодо рейтингів кандидатів у ВО №87, до якого входить скандально відомий курорт "Буковель".

Про це він написав у своєму Facebook.

1. Олександр Шевченко, партія "За майбутнє" - 25,1%

2. Маруся Звіробій, "Европейська солідарність" - 14,8%

3. Михайло Ноняк, самовисуванець - 14,2%

4. Руслан Кошулинський, ВО "Свобода" - 12,6%

5. Василь Вірастюк, партія "Слуга народу" - 10,0%

Вибори мають відбутися 28 березня. Зараз номінально "в розпалі" передвиборна кампанія - проте округ на карантині і охоплений санітарними кордонами. Причина - той же "Буковель", про що вже офіційно заявив прем'єр Шмигаль і став вимагати почати розслідування і визначити винних у черговому сплеску пандемії коронавірусу.

Політолог вважає, що вибори в зв'язку з настільки важкою ситуацією і, фактично, відсутністю повноцінної передвиборної кампанії з рівним доступом всіх кандидатів могли б і перенести. Але тільки за умови реальної зацікавленості лідерів гонки: перш за все, Олександра Шевченка, що має відношення до того ж "Буковелю" і позиціонується як "ставленик олігарха Коломойського". Втім, кандидата від партії влади Василя Вірастюка теж все влаштовує в ситуації, що склалася.

З огляду на різкий стрибок захворюваності і, що гірше, смертності в окрузі (плюс саме там зафіксовані випадки появи британського штаму коронавірусу), переможець "буковельських" виборів має всі шанси "в'їхати в Раду на хвилі смертей", зазначив експерт.