RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Рівень підтримки Кличка вище, ніж у Зеленського: експерт розповів про причини атак Банкової на лідера "УДАРу"

В ОПУ вважають Віталія Кличка головним конкурентом Зеленського на президентських виборах, і саме цим пояснюються атаки на мера Києва.

Про це написав на сайті "Хвиля" його шеф-редактор, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Романенко називає 5 причин, чому лідер партії "УДАР" Віталій Кличко представляє загрозу для Зеленського як кандидат на виборах президента. Перша з них - високий рівень підтримки Віталія Кличка в Києві.

"Рівень підтримки Віталія Кличка в столиці - понад 50%, в Західній Європі - лише трохи більше 30%. Це болісно для Зеленського, враховуючи, наскільки може бути велика роль Києва в умовах турбулентності", - пише Романенко.

Друга причина - це об'єднання еліт навколо Кличка. За словами Юрія Романенко, багато регіональних еліт почали дивитися на Кличка як на союзника в протистоянні з Банковою.

Дуже істотним чинником шеф-редактор "Хвилі" вважає більш високий рівень підтримки Кличка в світі - "вище, ніж у Зеленського". Він зазначає, що Кличко має дуже сильні позиції в Німеччині. Про атаку на Кличка вже знають в Європі та Штатах і розцінюють як "політичний наїзд", нагадує Романенко.

Третя причина, по якій Кличко небезпечний для влади, - це висока ймовірність того, що він стане єдиною кандидатурою від об'єднаних сил.

"У Кличка мізерний антирейтинг. На відміну від будь-якого іншого можливого конкурента Зе зі старих еліт. Кличко стане головним кандидатом від об'єднаних сил", - пише Романенко.

П'ятою причиною він називає бажання президентської влади мати контроль над фінансовими потоками столиці.

За інформацією Юрія Романенка, влада всерйоз візьметься за Кличка в першу чергу, і найактивніші дії будуть вже на цьому тижні, до приїзду Меркель і до поїздки Зеленського до США.