RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо, що саміт НАТО стане провальним для України

У підсумкових документах саміту НАТО у Варшаві не буде ніяких проривних рішень в підтримку України.

Про це говориться в статті Дзеркала тижня.

"На етапі підготовки підсумкових документів українська дипломатія докладала зусиль, щоб у них були максимально відображені інтереси Києва. На жаль, вдалося не багато: в Альянсі вистачає тих, хто, озираючись на Кремль, хотів би задовольнитися лише Пакетом допомоги", - йдеться в статті.

За інформацією видання, абсолютно точно в підсумкових документах не буде готовності надати Україні план дій щодо членства в НАТО або рішення про надання Україні летальної зброї.

"Не буде пункту, що підтверджує рішення Бухарестського саміту 2008 р. Нагадаємо, що в пункті 23 підсумкової декларації саміту в Бухаресті говорилося про те, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу за умови відповідності необхідним критеріям. Для Києва це неприємний сюрприз", - йдеться в матеріалі.

Крім того, НАТО не стане підтверджувати готовність до розширення в майбутньому, як на те сподівається українська влада.

"Велика вірогідність, що через позицію Парижа і Берліна у Варшавській декларації не буде й цього. А між тим "відкриті двері" у НАТО — традиційна формула, повторювана з саміту в саміт. За інформацією ZN.UA замість цього буде сказано про прихильність рішенням попередніх п'яти–семи самітів, в т. ч. Бухарестського, Чиказького, Уельського", - пише автор.

Неприємною новиною для України стане також рішення закласти в підсумкову декларацію саміту пункт про відновлення роботи Ради Росія—НАТО. За інформацією видання, в Парижі та Берліні пояснюють це тим, що Альянс багато дає Україні і це необхідно "компенсувати" на російському напрямку.

"Схоже, що НАТО у своєму підсумковому документі обмежиться лише тим, що підтвердить підтримку територіальної цілісності і незалежності України, політику невизнання незаконної анексії Криму, засудить агресію Росії проти нашої країни, закличе виконувати Мінські угоди, відзначить українські здобутки на шляху реформ і згадає Комплексний пакет допомоги", - пише автор.

Як повідомляв "Апостроф", НАТО буде приймати відповідні заходи, якщо Росія продовжить демонструвати агресивну поведінку.