Мінкульт просить Британію відмовитися від розкопок у Криму

Міністерство культури звернулося до МЗС України з вимогою відправити ноти протесту МЗС РФ і МЗС Великобританії і Північної Ірландії в зв'язку з намірами окупаційної влади АР Крим та британських вчених-археологів з університету Брістоля і англійського військово-історичного журналу реалізувати спільний історико-археологічний проект, пов'язаний з подіями Кримської війни 1853-1856 років.

"Будь-яке втручання в цілісність об'єктів культурної спадщини, що знаходяться на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополя, буде розцінюватися українською стороною як порушення Росією своїх зобов'язань як держави-окупанта з покладанням на неї за такі дії міжнародно-правової відповідальності", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Мінкультури вимагає від РФ як держави, що здійснює тимчасову незаконну окупацію українських територій, забезпечити виконання своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

А також просить Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії вжити заходів для недопущення відвідування окупованій території АР Крим та м. Севастополь громадянами Великобританії, в тому числі британськими археологами з університету м .Брістоль і англійського військово-історичного журналу, і наголошує на необхідності дотримання режиму в'їзду на окуповану територію України, встановленого чинним законодавством України.

Крім того, Мінкультури звернулося до Генерального директора ЮНЕСКО Ірини Бокової з закликом засудити протиправні дії РФ як країни-окупанта і вжити заходів по відновленню правового порядку відповідно до Конвенцій ЮНЕСКО.

Як повідомляв "Апостроф", єдиною іноземною командою на "Відкритому кубку КФС", який був організований так званим "Кримським футбольним союзом", став представник третього дивізіону Камеруну.