RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Імітація політики: Портников вказав на важливу проблему в переговорах Волкера з Сурковим по Україні

Зустріч спецпредставника США по Україні Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова по Донбасу на даний момент не може принести реальні результати.

Таку думку у своїй колонці для сайту Главред висловив журналіст Віталій Портников.

За його словами, Волкеру і Суркову просто нема про що домовлятися. Адже немає впевненості в тому, що відомий за хаотичними зовнішньополітичними рішеннями Дональд Трамп підтримає позицію свого спецпредставника. У схожій ситуації, на думку Портнікова, знаходиться і Сурков. Володимира Путіна оточують кілька груп з різними підходами до ситуації і невідомо, до якої з них він вирішить прислухатися.

Тому журналіст вважає зустріч представників США і РФ виконанням їх простих обов'язків.

"По-друге, такі зустрічі повинні переконати спостерігачів в працездатності державних машин що буксують. По-третє, навіть в цій ситуації важливо довести, що Вашингтон і Москва можуть обмінюватися думками з принципових питань, які їх роз'єднують", - пише Портніков, відзначаючи, що домовитися між собою сторони не можуть.

"Те, що ми спостерігаємо, — не політика, а її імітація. І це найстрашніше. Тому що на тлі загрузлих в болоті державних машин продовжують гинути люди", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", Сурков дав перший коментар за підсумками зустрічі з Волкером.