RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Може зірвати кришку: військовий експерт озвучив тривожний сценарій по ситуації в Україні

Україна стала інструментом у великій геополітичній грі, що може спровокувати вибух всередині країни.

Таку думку в бліц-інтерв'ю "Апострофу" висловив військовий експерт Олег Жданов.

Експерт зазначає, що для повернення Донбасу Україна повинна визнати факт війни, що також дасть повне право вимагати від ООН миротворчі війська і поставити цивілізований світ в позицію, що у нас війна.

"До речі, цей крок може навіть допомогти генсеку ООН, який підтримав американську ініціативу. Тобто, зараз йде збір підписів під декларацією генсекретаря ООН про реформування самої організації. І це могло б дати поштовх для реформування, тому що країна-агресор не може бути постійним членом Радбезу ООН, а тим більше, мати право вето", - говорить Жданов.

При цьому на питання про те, що заважає владі визнати цей факт, експерт вказує на політичну та економічну залежність українського президента і більшості політичної еліти від РФ.

"До речі, зараз, якщо ви помітили і уважно чули промову нашого президента у Верховній Раді, то Росія і Німеччина беруть в оборот Україну в плані того, що намагаються втягнути нас у велику бійку за частку Росії на європейському ринку. Причому обіцяють Петру Олексійовичу вічне правління в нашій країні, кажучи, що він - генерал, який може боротися на полі брані, а насправді, використовуючи його як солдата", - звертає увагу Жданов на слова Петра Порошенка про те, що Європа повинна купити газ на кордоні Росії і України.

В даному контексті експерт відзначає, що це може говорити про створення консорціуму з управління українською ГТС, який дозволить канцлеру Німеччини Ангелі Меркель відмовитися від зрідженого газу США і призведе до програшу Штатів у війні.

"Тому тут ми ключова країна на сьогоднішній день. А якщо Путін і Меркель втягнуть Порошенка в гру проти США, то ви розумієте, яка буде бійка. Нам тут усім буде мало місця, тому що американці вже настільки глибоко увійшли в Україну, що у них вже теж немає зворотного шляху, так само, як і у Росії. На жаль, ми просто інструмент у великій геополітичній грі ", пояснює Жданов.

На його думку, така ситуація у військовому плані максимум може привести до збільшення обстрілів на Донбасі.

"Це все, на що сьогодні може зважитися Росія, тому що не та ситуація. А ось всередині країни котел може закипіти і зірвати кришку", - вважає експерт.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю Жданова "Апострофу": "Щоб повернути Донбас, Україна повинна зробити одну річ - військовий експерт".