RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: військовий експерт розповів, як Україна може обійти вето Росії в Радбезі ООН

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський розповів, як Україна може обійти вето Росії в Раді Безпеки ООН у питанні введення миротворчої місії на Донбас.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Є резолюція Генеральної Асамблеї ООН 357 "Єдність заради миру" від 1950 року. У ній говориться, що якщо Рада безпеки ООН не може прийти до якогось рішення через вето одного з постійних членів, то Радбез за рішенням 7 будь-яких його членів з 15-ти може звернутися до Генасамблеї ООН. Прийняття рішення про визнання якоїсь країни стороною конфлікту приймається 2/3 голосів Генасамблеї", - зазначив Сунгуровський.

Однак він вказав на ознаку скорочення вирівнявши підтримки України в ГА ООН.

"Згадайте, що по першій резолюції щодо територіальної цілісності України від березня 2014 року з 193 країн-членів ООН 100 висловилися "за", 11 — "проти", 58 країн "утрималися" і 24 країни не голосували. Коли голосували за Криму в грудні 2016 року, то "за" було вже 70, "проти" – 26, "утрималося" – 77 і 20 країн не брали участі в голосуванні. Тобто спостерігаємо зменшення підтримки України", - говорить експерт.

Докладніше про перспективи введення миротворчої місії в зону АТО читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль перехопив ініціативу, Київ не поспішає: що буде на Донбасі".