Резолюція ПА НАТО: у Раді побачили передумови для вступу України в Альянс

На пленарному засіданні Парламентської Асамблеї НАТО в Бухаресті була прийнята резолюція "Зміцнення стабільності і безпеки в Чорноморському регіоні", що відкриває двері для набуття Україною членства в Альянсі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова постійної делегації в ПА НАТО, депутат Верховної Ради Ірина Фріз.

"На пленарному засіданні ПА НАТО в Бухаресті прийнято резолюцію "Зміцнення стабільності й безпеки в Чорноморському регіоні" з урахуванням поправки української делегації, що передбачає продовження стратегічного обговорення з Україною та Грузією питання чорноморської безпеки, а також подальшого посилення співпраці в рамках діяльності НАТО, що спрямована на зміцнення безпеки в регіоні та реалізації політичного рішення щодо наступних кроків до імплементації рішення Бухарестського саміту 2008 року", - зазначила депутат.

"Тоді питання надання Україні та Грузії Плану дій щодо членства було відкладено, але підтверджено, що в довгостроковій перспективі країни зможуть стати членами Альянсу. Резолюція ПА НАТО де-юре створює підстави для того, щоб ми приступили до обрання алгоритму щодо підготовки набуття членства в НАТО", - додала вона.

Як повідомляв "Апостроф", Ірина Фриз заявляла, що весняна сесія ПА НАТО навесні пройде в Києві.