RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про реальне ставлення США до адміністрації Порошенка

Той піар, який влаштовує Адміністрація президента України Петра Порошенка, кажучи, що у них у США неймовірна підтримка, - це свого роду фейк.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив український політик, колишній депутат Верховної Ради, лідер партії "Альтернатива" Єгор Фірсов.

"Я був у Вашингтоні півтора тижні, але цього вистачило, щоб зрозуміти загальну картину. Я побував в ключових think tanks (аналітичні центри, - ред.), це Інститут Катона, Інститут Кеннана, Atlantic Council, Держдеп. Цього було досить, щоб зрозуміти, як взагалі США ставляться до світу і до України", - сказав він.

За словами Фірсова, США зараз як ніколи сконцентровані виключно на внутрішній політиці - це з'ясування з приводу президента США Дональда Трампа і російського втручання у вибори. Якщо говорити про зовнішню політику, то там ключові теми - Північна Корея, Сирія, відносини з Росією, українське питання.

"Так, Україна не на першому місці там, але тим не менш не на останньому. Тобто вона є в порядку денному", - підкреслив політик.

Разом з тим, він додав, що насправді ніякої підтримки Адміністрації Порошенка в США немає. Крім того, якщо подивитися на конкретні заяви держсекретаря і правоохоронної системи, ФБР, то вони, наприклад, в конфлікті Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Адміністрації президента чітко підтримують Антикорупційне бюро.

"Є жорсткі заяви про те, що "Україні не має сенсу боротися за тіло на Донбасі, якщо душу продають корупції". Всі дуже критично ставляться до чинного президента [Петра] Порошенка", - сказав політик.

Він уточнив, що його в деякій мірі вразило реальне розуміння в США ситуації в Україні.

"Лише в якихось комунікаціях доводилося роз'яснювати деталі того, наприклад, що відбувається у фракції "Блоку Петра Порошенка", тому що я це безпосередньо знаю, ну і що відбувається на Донбасі. Завданням моєї поїздки була презентація плану по Донбасу, який ми представляли колись тут, в Україні, щоб була якась змістовна альтернатива Мінським угодами і взагалі якийсь конкретний план", - підсумував Фірсов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка є плани щодо людей, які покликали Путіна на Донбас - Єгор Фірсов.