RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Україна в центрі нової холодної війни: зроблено гучну заяву про Донбас і конфлікти Заходу з Росією

Мінський процес є нежиттєздатним і на даний момент спостерігається зародження нових форматів переговорів по Донбасу, але і вони не відповідають сучасним умовам.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політик і дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

"Ця війна імпульсує і на сьогоднішній день підпалює центральноєвропейський регіон. Тому що всі ці дискусії навколо України і Польщі, України та Угорщини, України і Білорусі - наслідки того, що ніхто не хоче глибше поглянути на ситуацію і побачити, наприклад, як вугілля поставляється в Польщу, електроенергія в Угорщину, пов'язану з цією війною контрабанду в регіоні", - зазначив дипломат.

На його думку, конфлікт на Донбасі є лише незначною частиною загального процесу протистояння Заходу з Росією.

"Далі беремо таке: Росія замінила кредитні ресурси європейських бізнес-структур і банків китайськими. Крім того, всередині Європи почалися відцентрові процеси. Це наслідок тієї ж війни, тому що Європа поділяється в її оцінці і ставленні до неї, це стосується як людей, так і держав. Можна виділити, наприклад, голосування в Чехії за партію прем'єра і за президента (Мілоша Земана, якого часто називають пропутінським, - "Апостроф"). Я вже не кажу про різні погляди на "Північний" і "Південний потоки". Ситуація в світі ще жорсткіше, тому що по суті світ у 2017 році повернувся на старт холодної війни", - розповів Безсмертний.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна Росії і України - лише чверть проблеми, ситуація набагато жорсткіше - Роман Безсмертний.