RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У дусі Кремля: Україні озвучили тривожне попередження на випадок поразки Путіна в Сирії

У разі можливого провалу Росії в Сирії, Кремль цілком може використати ескалацію на Донбасі в якості засобу політичного тиску.

Про це "Апострофу" розповів нардеп і військовий експерт Дмитро Тимчук.

За його словами, висловлювання про те, що якщо Путін серйозно відволічеться на Сирію, то на Донбасі буде деескалація конфлікту, не відповідають дійсності.

"У Сирії ж в основному хто використовується? Це їхні військово-космічні сили, тобто авіація, і флот. На Донбасі ні одні, ні інші не беруть участі. Разом з тим, на Донбасі налагоджена система забезпечення й управління бойовими діями через штаб восьмої загальновійськової армії РФ, яка не має особливого відношення до Сирії. Відповідно, я не бачу прямого зв'язку в тому, що Путін повинен обирати Сирію або Донбас. Йому ніщо не заважатиме проводити якісь дії в Сирії та одночасно підтримувати рівень ескалації на Донбасі", - зазначає Тимчук.

Також, на думку нардепа, Росія цілком може спробувати "відігратися" на Україні в разі свого можливого провалу в Сирії.

"Чи може Путін спробувати відігратися на Україні в разі поразки в Сирії? Це цілком можливо. Як наслідок політичного тиску, тобто якщо відходити від суто військово-організаційних питань і переходити в сферу політики, то цілком можливо, що ескалація на Донбасі буде для Путіна засобом політичного тиску. Я абсолютно не виключаю такого сценарію і, знаючи войовничий образ Путіна, цілком імовірна ескалація на Донбасі в разі невдачі російських військ в Сирії – це якраз у дусі нинішньої кремлівської верхівки", - говорить експерт.

Детальніше про можливий розвиток ситуації в Сирії і наслідки цього для України читайте в матеріалі "Апострофа": Путін може помститися за Сирію на Донбасі: розкритий небезпечний сценарій Кремля.