RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путін не піде на поступки: в Україні зробили сумну заяву щодо повернення Криму і Донбасу

Президент Росії Володимир Путін навряд чи піде на будь-які поступки з питань Криму і Донбасу, оскільки тоді він втратить легітимність в очах своїх прихильників серед населення РФ.

Про це в своєму інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий журналіст Айдер Муждабаєв.

На його думку, війна на Донбасі закінчиться лише тоді, коли "закінчиться нинішня Росія".

"Путін не віддасть і п'яді землі, не пустить ніяких спостерігачів, він буде ці переговори вести нескінченно, пропонувати такі умови, на які Україна ніколи не погодиться за цієї влади. Він розраховує, що прийде більш м'яка влада, з якою можна буде домовитися про яких-небудь псевдомиротворців, тобто кордон не віддавати, а зімітувати, Україна кивне, санкції почнуть знімати – і це буде таке Придністров'я назавжди. Але я думаю, що ми не дамо ніякій владі це зробити, тому що це буде явна зрада", - говорить журналіст.

Крім того, як каже Муждабаєв, у Путіна на даний момент немає причин відступати. У нього є підтримка всередині країни і поки що вистачає грошей, тому у нього немає необхідності йти на поступки.

"Він ніколи не погодиться ні на які поступки за нинішнього статус-кво. Я більше скажу: поки він при владі, він ні на що не погодиться. Це значить втратити кам'яну сокиру. Це значить в очах жителів російської громади втратити святість і силу, чарівний меч викинути і замість нього сидіти з малосольним огірком. Так не правлять. Він не здасться. У росіян інша ментальність. Тому нам доведеться воювати ще довго", - підкреслює Муждабаєв.

Журналіст також вважає, що для того, щоб закінчити війну, потрібно отримати контроль над кордоном з Росією. Закінчення війни на інших умовах означає капітуляцію перед Путіним.

"Коли кажуть: "Я зараз закінчу війну", для мене це значить – здатися Путіну. На яких умовах кінець війни? Але треба повернути кордон [на Донбасі] – тоді це мир, я розумію. А все інше – це капітуляція, це здача країни. Якщо це відбувається на таких умовах, які хоче Путін, то війну програно. Уся Україна опиниться в його руках. Це ЛДНР буде троянським конем в українській державі. І далі підкуплять політиків, ще звідти депутатиків підтягнуть. Для росіян наш депутат Верховної Ради, якщо він безпринципний (а таких багато), копійки коштує", - зазначає Муждабаєв.

Докладніше про перспективи конфлікту на Донбасі і повернення Криму читайте в інтерв'ю Айдера Муждабаєва "Апострофу": Путін заходить через друга в Європі, Україні доведеться воювати ще довго.