RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відомий журналіст назвав єдиний спосіб звільнення Криму і навів яскравий приклад

Реінтеграція окупованого Криму є складним політичним питанням, рішення якого затягнеться на десятиліття. Додаткові труднощі виникають через бажання Росії включити півострів в свій склад, що робить можливим для реалізації тільки один сценарій звільнення півострова.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст Віталій Портников.

За його словами, ситуація з Кримом було б простіше, якщо на території півострова Росія спробувала організувати незалежну державу або більшість населення Криму активно виступило проти анексії.

"Я завжди наводжу приклад Східного Тимору, який був анексований Індонезією. Але там була дуже складна ситуація, тому що Тимор був колонією Португалії, якій вона збиралася надати незалежність. І він став частиною Індонезії, тому що вона просто ввела туди війська. Але більшість населення Тимора було проти цього. І в принципі Індонезія не повертала територію Португалії, а погодилась на незалежність цієї території", - зазначив журналіст.

При цьому єдиним шляхом звільнення Криму є визнання анексії неконституційною в самій Росії. Таким чином всі рішення щодо Криму, які були прийняті в РФ, будуть вважатися недійсними.

"Всі розмови російських опозиціонерів про те, що Крим – не бутерброд, що треба провести новий референдум – це не те. Я розповідаю вам реальний правовий вихід: Конституційний суд РФ за поданням президента РФ, Державної думи РФ розглядає питання про те, чи не були порушені закони РФ, та виносить відповідний вердикт. І з цього дня всі ці рішення виглядають недійсними", - резюмував Портников.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна три варіанти на Донбасі, а по Криму є лише один вихід - Віталій Портников.