RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Україна офіційно сповістила Росію про кінець дружби

Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту щодо припинення дії Договору про дружбу і співробітництво.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу, передає УНН.

"Сьогодні ми передали, як і казали, відповідну ноту Росії", - заявив міністр.

За його словами, цей договір не може бути пролонгований через численні “фундаментальні” порушення з боку РФ, однак він допомагав Києву захищати свої права перед агресором під час міжнародних судових процесів.

Договір також стане одним з документів, представлених Києвом в Лондонському суді під час розгляду справи щодо збройної агресії.

“Це стосується суду ООН. У нас зараз є декілька революційних позовів проти Росії — це наш позов в рамках Міжнародного арбітражу, в рамках конвенції про морське право, це звичайно, також позови громадян України до Страсбургу щодо порушення їхніх прав. Дуже важливо, що саме посилання на порушення Росією цього договору допомогло нам досягти успіху в процесі навколо так званої трьошки Януковича”, — додав він.

Як повідомляв "Апостроф", з середи, 19 вересня, Україна офіційно скасувала дію договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією.

Більш детально про розрив дружби з Росією і її наслідками читайте в матеріалі "Апострофа": Глобальної війни не буде, але Росія збільшить провокації - генерал про розрив дружби з Кремлем.