RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Звільнення Цемаха: волонтер Bellingcat зробив несподівану заяву

Рішення апеляційного суду в Києві про звільнення Володимира Цемаха - ключового свідка у справі MH17, обумовлено тим, що у Спільній слідчої групи (JIT) набралося достатньо доказів про причетність до катастрофи Росії.

Про це для "Настоящего времени" заявив активіст Bellingcat Христо Гвоздьов.

Він зазначив, що тижнем раніше стало відомо, що Росія вимагала включити його в списки на обмін, при цьому ставлячи під загрозу видачу українських військовополонених.

Гвоздьов припустив, що уповноважені органи України і слідство могли домовитися про звільнення Цемаха, оскільки доказова база у справі вже зібрана.

"З точки зору доказової бази, нічого особливо не зміниться. Міжнародна слідча група накопичила так багато об'єктивних доказів, які доводять причетність Росії, що для суду це нічого не змінить", - зазначив активіст.

Христо Гвоздьов підкреслив, що Україні буде необхідно поділитися деталями про домовленості з Росією по обміну з міжнародними слідчими. Він вважає, що позиція Росії по Цемаху може стати черговим доказом причетності її до катастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич заявив, що президент України Володимир Зеленський потрапив "на розтяжку" через звільнення Цемаха. На його думку, Росія може використовувати його, щоб почати інформаційну кампанію проти України.