RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мережі розгнівало таємне підписання Україною угоди по "формулі Штайнмайєра": документ

Україна погодилася на розгляд так званої "формули Штайнмайера" по вирішенню конфлікту на Донбасі ще в липні 2019 року під час консультацій на рівні дипломатичних радників лідерів країн "нормандського формату".

Про це повідомляє "НВ" з посиланням на документ, який опинився у розпорядженні журналістів.

Видання опублікувало лист керівника Офісу президента Андрія Богдана, адресований представнику України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніду Кучмі. Документ датований 16 липня 2019 року.

"Інформуємо, що 12 липня 2019 року в Парижі відбулися консультації в нормандському форматі на рівні дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Російської Федерації та Франції", - йдеться в листі Богдана.

У документі зазначається, що сторони зобов'язуються підготувати правові рамки щодо "особливого статусу Донбасу", включаючи формулу Штайнмайєра.

"Відкриті питання, які повинні бути розглянуті, включають: т.зв."особливий статус" (особливий порядок місцевого самоврядування), включаючи так звану формулу Штайнмайєра; амністію і місцеві вибори", - йдеться в додатку до листа.

У мережі деякі користувачі сприйняли такі дипломатичні кроки, зроблені без попереднього обговорення в суспільстві, як чергову "зраду".

Нагадаємо, докладніше про так звану "формулу" читайте в інтерв'ю "Апострофа" з українським дипломатом Олександром Левченком: Формула Штайнмайера - інструмент мирного плану, а військова реінтеграція Донбасу буде катастрофою.