RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українська проблема Трампа: журналісти представили аргументи на користь звільнення Ситника

Під час голосування за процедурою імпічменту президента США Дональда Трампа, Сенат фактично визнав неспроможними висунуті проти нього звинувачення, а в Україні в той же час продовжує перебувати на посаді токсичний для президента США глава НАБУ Артем Ситник.

Про це пише "Обозреватель".

Журналісти зазначають, що зрив голосування щодо процедури імпічменту в Сенаті Трамп використає для зміцнення позицій перед президентськими виборами. При цьому кандидат, якого називали його конкурентом - Джо Байден, програв праймеріз демократів в штаті Айові. На думку ЗМІ, не в останню чергу це сталося через український скандал - його син, Хантер Байден, був у раді директорів української компанії Burisma екс-міністра Януковича Злочевського, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків на 1 млрд грн. Генеральний прокурор України Шокін займався цим розслідуванням деякий час, але був звільнений з посади, як він сам стверджує, через тиск віце-президента США на той момент Джо Байдена.

Тепер Трамп може звернути увагу на своїх опонентів в Україні, вважають журналісти, один з яких - глава НАБУ Артем Ситник, відкрито виступав на виборах США на підтримку Гілларі Клінтон.

"Я допомагав Гілларі, для нас була б вигідною її перемога ... У Трампа внутрішні питання домінують над зовнішніми, а Гілларі з тих політиків, які вигідні Америці і світу. Для нас це було б краще, але для американців краще те, що робить Трамп", - заявляв Ситник на злитих плівках.

Також директор НАБУ заявляв, що його орган відправив у США дані по "чорній бухгалтерії", але вони не допомогли Клінтон.

"Там система чітко працює. Я, коли "чорну бухгалтерію" розслідував, ми оприлюднили дані Роберта Портера, якого посадили. Але Трампу "по барабану", у нього все чітко працює", - говорив Ситник.

"Тепер Ситник стає головною загрозою спробам Банковій побудувати відносини з США з "чистого аркуша", і шансів утриматися в кріслі директора антикорупційного бюро у нього практично немає", - підсумували журналісти видання.