RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Потім почнеться "найцікавіше": в Україні пояснили, як Захід "зливає" анексію Криму

Анексія українського Криму Росією мало турбує Європу, фактично проблема півострова - це проблема України при невеликому сприянні США.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Поки Крим виведений за дужки політичного процесу. Якщо почитати європейську пресу, то прив'язки Донбас-Крим практично немає. У дати, які пов'язані з анексією Криму, робляться ритуальні заяви, але фактично проблема півострова - це проблема України при невеликому сприянні США. Після того як Київ в якомусь найближчому майбутньому завершить з Донбасом і займеться проблемою півострова, тут почнеться "найцікавіше". Виявиться, що у нас не так вже й багато союзників. Частина країн буде нейтрально співчувати, а інші - нишком вести бізнес з Москвою ", - пояснив експерт "Українського Інституту політики" Руслан Бізяєв.

Він додав, що внутрішні процеси в США можуть не сприяти допомозі країни Україні.

"Питання в тому, наскільки США в нинішній ситуації готові допомагати. Особливо, якщо восени цього року Дональда Трампа виберуть президентом на наступний термін. Він тільки зміцниться в своїх прагненнях укласти "гарну угоду" з президентом Путіним. Демократи Трампу особливо не завадять. Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який так і не знайшов прямого зв'язку президентського штабу з Кремлем, стало своєрідним політичним щепленням для господаря Овального кабінету", - говорить Бізяєв.

Експерт підкреслив, що у Дональда Трампа після скандального слідства і провального імпічменту демократів виробився певний "імунітет" до будь-якої критики з боку опонентів і ліберальної преси. Тепер будь-які претензії з приводу "проросійських" дій або заяв будуть впевнено відмітатися Трампом як "домисли" і "дурості".

"У Кремлі це теж розуміють, використовуючи тему з епідемією для чергового "перезавантаження" відносин з Вашингтоном за рахунок захоплених українських територій", - резюмував Бізяєв.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Тривожна ситуація: як пандемія COVID-19 грає на Кремль.