RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Серйозна помилка: політолог вказав на кадровий промах команди Зеленського

Президент України Володимир Зеленський призначив надзвичайним і повноважним послом до Франції Вадима Омельченка. Призначення політтехнолога без всякого дипломатичного досвіду і навичок шокувало вітчизняний і зарубіжний дипкорпус в Києві.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами відомого українського політолога Володимира Фесенка, призначення Вадима Омельченка на посаду посла України в такій важливій країні як Франція є серйозною кадровою помилкою.

"Я вважаю це кадровою помилкою. Це дуже ризиковане призначення. Франція дуже важлива для української зовнішньої політики. Там повинен працювати досвідчений кадровий дипломат, тим більше вони в Україні є. Олег Шамшур був таким", - зазначив політолог.

Він пояснив, що при тому, що Франція входить в "нормандської четвірку", зараз у Макрона дуже специфічні відносини з Володимиром Путіним. Макрон відверто заграє з лідером Кремля, збирається їхати на так званий парад в Москву. У самій Франції дуже непроста внутрішньополітична ситуація.

"У такий час потрібна людина з величезним дипломатичним досвідом, яка могла би вибудовувати гнучкі, але в той же час принципові відносини з Францією. Треба не наробити дурниць, не спровокувати конфліктні ситуації. Потрібно відчуття міжнародних відносин. Розуміння того, як працює дипломатія", - наголосив Фесенко.

Детальніше про кадрову політику президента Володимира Зеленського, читайте в матеріалі "Апострофа": Вам посла? Легко! Як у Зеленського ламають систему міжнародних відносин.