RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Призначення в українській енергетиці мають слідувати принципам корпоративного управління - Держдеп США

У Державному департаменті США відреагували на звільнення глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

За словами прессекретаря Держдепу Едварда Прайса, повага до корпоративного управління, прозорості та добросовісності при призначенні персоналу в енергетичному секторі є ключем до підтримання впевненості у прихильності України реформам, пишуть "Коментарі".

"Повага до корпоративного управління, прозорості та добросовісності при призначенні персоналу в енергетичному секторі - будь то урядові або державні підприємства - є ключем до підтримання впевненості в прихильності України реформам", - написав Прайс в своєму Twitter.

"Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов'язань".

"Новина про звільнення Андрія Коболєва з посади глави "Нафтогазу" і призначення на його місце Юрія Вітренка (якого підтримував глава Офісу президента Андрій Єрмак) стала найбільш обговорюваною в суспільстві. Однак залишається дивним, що різкі кадрові зміни відбулися напередодні анонсованого низкою ЗМІ приїзду в Україну держсекретаря Ентоні Блінкена і сенаторів в травні, адже відомо, що Андрій Коболєв мав підтримку з боку США, а в американському виданні Bloomberg його назвали "головним архітектором капітального ремонту енергетики, який допоміг країні скоротити бюджетний дефіцит". Можливо, ситуація зі звільненням Коболєва - це гра Єрмака, спрямована на те, щоб остаточно зіпсувати відносини президента Володимира Зеленського зі Штатами, підштовхнувши його до пом'якшення відносин з Росією. Це може привести до зупинки розвідки і подальшого буріння на шельфі Чорного моря. І хоча, згідно з повідомленням Кабінету міністрів, перед Вітренком поставлена задача системного збільшення видобутку українського газу і формування повноцінного і справедливого ринку газу в країні, в перспективі він знову підніме тему про незалежні російські газові компанії, які можуть добувати український газ", - пише видання.