RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Непрофесіонали - біля керма: стало відомо, кого хочуть призначити новим послом України в Польщі

Найближче оточення президента Володимира Зеленського хоче призначити новим послом України в Польщі народного депутата від партії "Слуга народу" Ірину Верещук.

Про це розповіли "Апострофу" джерела в Офісі президента.

"Апостроф" відправив офіційний запит в Офіс президента, щоб дізнатися, чи дійсно Верещук значиться кандидатурою на крісло посла в Польщі, проте офіційної відповіді на момент публікації матеріалу не було. Також ми зв'язалися з самою Верещук - вона не підтвердила, але і не спростувала інформацію про своє можливе призначення, відмовившись від коментарів.

Як повідомив "Апострофу" політолог Вадим Карасьов, якщо ОПУ дійсно призначить Ірину Верещук на посаду посла України в Польщі, то це цілком впишеться в русло нинішніх посольських призначень.

"Офіс Президента практикує сьогодні призначення на посаду послів непрофесійних дипломатів. Наприклад, посол України у Франції Омельченко не мав до дипломатичної служби жодного відношення, те ж саме стосується Маркарової, яка стала послом України в США", - зазначив політолог.

Тобто таке призначення лише підтвердить, що в оточенні українського президента і далі не розуміють неадекватність таких рішень і не зважають на хвилю критики з боку експертів та дипломатів з приводу призначень бізнесмена Вадима Омельченка послом в Францію, а екс-глави Мінфіну Оксани Маркаровой - в США.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Божевільна дипломатія" Офісу Зеленського: кого хочуть зробити новим послом Польщі.