RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Багато залежить від України: чи зможе Зеленський отримати максимальну користь з зустрічі з Байденом

Станом на 1 вересня запланована зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена в Америці. І хоча цей момент не особливо сприятливий для переговорів для українського боку, багато що залежить від позиції Києва.

Таку думку висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков в матеріалі "Апострофа".

"31 серпня - дата остаточного виведення американських військ з Афганістану, і вона важлива для американців. У даному випадку переносити візит на тиждень, напевно, це було б не дуже правильно з психологічної та тактичної точки зору. Вирішили перенести на день пізніше. Я не думаю , що це якось кардинально позначиться на атмосфері переговорів або на змісті майбутніх домовленостей, або на тематиці зустрічі ", - сказав він.

Експерт додав, що очевидно, що момент для зустрічі не зовсім сприятливий для української сторони.

"Але в даній ситуації що є - те є, тому Україні треба отримати максимальну користь з зустрічі, за напрямками, які вже відомі. Тому, звичайно, багато що залежить від України, але, безумовно, в більшій мірі від позиції і настрою американського президента", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": На тлі "афганського провалу": чи почує Зеленського "сплячий Джо".