RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Росії знову хочуть збільшити вивізне мито на брухт - ЗМІ

Міністерство промисловості та торгівлі Росії розглядає можливість збільшити розмір мита на експорт брухту чорних металів до рівня €100 і більше за тонну терміном на 180 днів, пише UAProm.

Цей варіант обговорювався на нараді в Мінпромторгу з металургами 27 жовтня, випливає з листа асоціації "Руслом.ком" на адресу заступника міністра промисловості та торгівлі РФ Віктора Євтухова.

Представники Мінпромторгу РФ підтвердили, що розглядають таку можливість "залежно від того, як складатиметься ситуація на ринку".

До кінця року в РФ діє мито 5%, але не менше €70 за тонну. Цього року її розмір уже збільшувався з рівня €45. При цьому Мінпромторг пропонував підвищити мінімальний рівень до 90 євро. 19 жовтня Мінпромторг розпочав підготовку до нового зростання мита, розіславши великим металургам лист із проханням надати позиції, пише видання.

Наприкінці жовтня у відомстві заявляли, що не виключають продовження терміну мита та його підвищення.

"Скасовувати їх не будемо найближчим часом, зараз ціни на брухт знову пішли вгору — у Китаї попит зростає, тому що вони заміняють брудне доменне виробництво на електросталеплавильне. Тому дивитися на ринкову ситуацію і тому приймати рішення. Не виключаю, що мито може й вирости. Лом потрібен тут, його необхідно переробляти", - заявив заступник міністра Євтухов.