RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Фабрикує кризи: американський дипломат пояснив поспіх Росії у відносинах із Заходом

Керівництво Російської Федерації поспішно просуває питання щодо нерозширення НАТО на міжнародній арені через зближення Заходу з Україною. На тлі цього Москва змушена вдаватися до фабрикації кризових ситуацій.

Таку думку висловив американський дипломат, ексзаступник генсекретаря НАТО Олександр Вершбоу, виступаючи на "Київському безпековому форумі", трансляцію якого вів канал "Україна 24".

За його словами, занепокоєння в РФ викликає поглиблення взаємовідносин України з НАТО та Європейським Союзом.

"Я думаю, що Росія поспішає через те, що вони знають, що їхня політика щодо України зазнала поразки. Вони переживають, що Україна дедалі ближче підходить до Заходу, вона поглиблює свої відносини з НАТО, з Євросоюзом. Йдеться навіть про потенційне членство в майбутньому, і це змушує їх фабрикувати кризи, їх винаходити, викликати, тому що вони втрачають основу для підкорення України", - наголосив Вершбоу.

Саме через проблеми з безпекою Росія наполягає на зупинці розширення НАТО.

"Це одна із причин, чому вони поспішають. Крім того, вони хочуть скористатися страхами Заходу перед війною. Вони постійно розпалюють цю ситуацію, цю риторику щодо війни, щоб заважати НАТО ухвалювати виважені рішення", - переконаний американський дипломат.

Також "Україна 24" пише: дипломат США Олександр Вершбоу розповів, що у Росії планують напад і є розклади сил та план усіх дій, однак, невідомо, чи є кінцева дата. При цьому, очевидно, що президент РФ Володимир Путін вагається через єдність НАТО і дає час на дипломатію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Москва відхилила запит Києва щодо надання інформації про військові навчання біля кордонів України і назвала його "неприйнятним". Водночас у Кремлі запевнили, що РФ не веде жодної незвичайної військової діяльності на своїй території.