RU  UA

РФ відводить війська від кордонів України: три головні причини

Російська Федерація заявляє про відведення своїх військ від державних кордонів України до місць їхнього постійного базування. Незважаючи на "паніку" у західних ЗМІ, повномасштабного військового вторгнення 16 лютого так і не сталося. Існує думка, що масова істерія у західному медіапросторі може бути елементом інформаційної війни.

Російський політолог та публіцист Андрій Піонтовський відповів в ефірі програми "Руно" на Апостроф-TV, як у США оцінюють заяву Росії про відведення військ, а також назвав три головні причини, чому це сталося.

"Розцінюють це як крок у правильному напрямку. Але важливіше та цікавіше я можу розповісти, як це розцінюють у Москві. Адже є три причини цього відступу.

Перша – це не лише готовність української армії, а й українського суспільства до опору. Якщо я правильно зрозумів, 37% українців готові зі зброєю захищати свою країну.

Друга причина – це готовність США надати серйозну військову підтримку та запровадити дуже жорсткі санкції щодо Росії.

В останні тижні буквально у нас на очах з'явилася третя причина – одна за одною з'являлися важливі виступи впливових військових РФ. Так, у відставці, але тих, які мають велику пошану в армії та спецслужбах, і які різко засудили спроби Путіна розпочати повномасштабну війну проти України. Це показало, що не тільки ліберали, що підписують петиції проти війни, а й так званий "путінський глибинний народ" і переважна більшість військовослужбовців дуже різко налаштовані проти цієї війни.

Поєднання цих трьох факторів змусило Путіна відступити. Це перемога насамперед для України, яка стимулювала два перші фактори своєю готовністю до запеклого опору", - пояснив Піонтовський.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путіна змусили відвести війська від України, але Москва готова продовжувати - Андрій Піонтковський