RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Регулюватимуть кризу" і бомбитимуть: Блінкен розкрив можливий план Кремля по Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів про можливий план дій Росії у разі ймовірного військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту Сполучених Штатів.

Під час свого виступу на Раді безпеки ООН Блінкен заявив – останні кілька днів російські ЗМІ вже почали поширювати деякі брехливі тривожні повідомлення з метою закласти основу для виправдання вторгнення РФ в Україну.

За словами Блінкена, план дій росіян у такому разі міститиме наступні етапи:

  • у відповідь на сфабриковану провокацію проти України найвищі ешелони російського уряду можуть скликати екстрені засідання для врегулювання так званої "кризи". Російський уряд випустить прокламації, в яких йдеться, що Росія має "захистити" російських громадян чи етнічних російських та російськомовних в Україні;
  • далі російська армія проводитиме атаки на територію України – за словами Блінкена, російські ракети та бомби скидатимуться по всій Україні, ймовірні кібератаки обрушать основні державні інститути України;
  • після цього російські військові та техніка наступатимуть з метою захопити ключові цілі, які прописані в їхніх планах. Блінкен зазначив, що росіяни захоплюватимуть Київ.

Крім того, держсекретар США заявив, що Росія займатиметься "чисткою" конкретних груп українців.

"У нас є відповідна інформація", - заявив Блінкен.

Раніше ми повідомляли, що керівництво США оприлюднює дані розвідки про дати можливого нападу Росії на Україну, щоб змусити Москву відмовитися від нього.