RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

3 жовтня

Всі новини

Держдеп США дав оцінку українському плану перемоги

Держдеп США, отримавши та ознайомившись з українським планом перемоги, побачив у ньому "низку продуктивних кроків".

Про це заявив речник Держдепу Метью Міллер, передає "Голос Америки".

Він додав, що план передбачає дії не лише від України, але й від її партнерів.

"План перемоги, який представила Україна, — це не лише питання дій, які має вжити Україна, це й питання дій, які мають зробити інші країни світу. Україна іще не оприлюднила публічно свій план перемоги, тому я не збираюся цього робити самостійно. Це їхня прерогатива. Але ми отримали цей план, ми його переглянули і побачили низку продуктивних кроків. Ми будемо спілкуватися з ними (українцями - ред.) з цього приводу", – сказав Міллер.

При цьому він не відповів, чи готові США допомагати Україні збивати російські ракети, як вони це роблять в Ізраїлі. Також Держдеп закликали дати дозвіл на удари вглиб РФ.

"Ми чітко дали зрозуміти, що підтримуємо право України захищати себе не лише на словах, а й на ділі. І ми забезпечили їх необхідним обладнанням для збивання ракет. Якщо ви подивитесь на системи протиповітряної оборони, які ми надали, включно з новою системою, яку ми анонсували минулого тижня, ми фактично надали їм такі можливості. І ми продовжимо надавати цю можливість", – відповів Міллер.

Раніше глава ОП Андрій Єрмак заявив, що президент Володимир Зеленський покаже план перемоги також і українцям, проте не повністю. План потрібен для того, щоб створити необхідні умови для реалізації Формули миру.