RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Аваков висловився про легалізацію зброї

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що виступає проти дозволу на законодавчому рівні вільного володіння зброєю в Україні.

Про це Аваков сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Зараз у суспільстві триває дискусія навколо того, чи дозволити всім бажаючим володіти зброєю. Я противник цього! З тієї простої причини, що на тлі емоційної дестабілізації суспільства це буде, м'яко кажучи, ризиковано", — заявив міністр.

Він пояснив, що право вільного володіння зброєю "не зрівняє всіх в правах".

"Це всього лише затвердить право сильного! А потім відбудуться одна-дві-три трагедії, які протверезять суспільство", – додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році президент України Петро Порошенко доручив залучити автора петиції про необхідність легалізації короткоствольної вогнепальної зброї для українців до обговорення відповідних змін до Конституції. Раніше президент України Петро Порошенко висловив свою згоду з 82% українців, які, за його словами, виступають проти вільного володіння і носіння вогнепальної зброї.

Читайте також матеріал "Апостроф": Три аргументи за вільне носіння зброї в Україні. Порошенко слід дозволити громадянам захищати себе самостійно.