RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні складуть список сайтів для закриття

Міністр інформаційної політики Юрій Стець 2 березня дав завдання своєму заступнику Дмитру Золотухіну скласти список сайтів, які підривають суверенітет України та повинні бути закриті.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"В найближчі два тижні я хочу, щоб він (Золотухін - ред.) приніс на експертну раду при Міністерстві інформполітики, куди входять медіаексперти, громадські діячі, перелік сайтів, які мають бути закриті, наприклад "Русская весна", "Новороссия" або ще якась пурга, яка підриває суверенітет України", - сказав Стець.

Він додав, що зі списком повинні ознайомитися СБУ та експертна рада. Міністр запевнив, що будуть знайдені механізми, які дозволять закрити подібного роду ресурси як можна швидше.

Також він повідомив, що Мінінформполітики зобов'язане реагувати на існування таких сайтів, але наразі відсутній механізм. Стець вважає, що співробітники міністерства повинні збирати інформацію про ресурси, які приносять шкоду суверенітету, і передавати їх до суду.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк закликав заблокувати кілька російських сайтів.

Докладніше про те, чи зможе влада взяти під контроль соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники", читайте в матеріалі "Апострофа".