RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Названі представники влади, які восени об'єднаються проти Порошенка

Політексперт, представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, також відомий як блогер Анархіст Міха, назвав представників влади, які восени поточного року об'єднаються проти президента України Петра Порошенка.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"У неї (коаліцію "анти-Порошенко"- ред.) будуть входити всі, крім групи Ріната Ахметова з Оппоблока і крім групи, яка лояльна до Петра Олексійовича і [міністра внутрішніх справ] Арсена Авакова в "Народному фронті", - зазначив експерт .

За словами Чаплига, союз Порошенка і Авакова вельми хиткий.

Разом з тим, він уточнив, що політичний труп президента зараз мало кому цікавий, цікавий слабкий президент.

"Як слабкий підвішений парламент цікавий президенту, точно так само всім політичним гравцям та олігархам цікавий слабкий підвішений президент. "Слабкий" означає, що він заляканий, що він боїться приймати ті чи інші рішення або взагалі не має на них впливу", - сказав політексперт.

Крім того, він не виключає об'єднання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з "Народним фронтом".

"Це природне об'єднання. Але навіть не з "Народним фронтом", НФ - це каша, така ж каша, як БПП і інші. Є групи в НФ, є група колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, а Гройсман сам по собі нічого не може зробити. Відповідно, для того, щоб вижити, природний інтерес є у групи Яценюка і у самого Гройсмана, який вже відчув себе царем всесвіту. Вони один одному потрібні, так що цей союз - природний", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Восени буде важко, а проти Порошенка об'єднаються всі, крім двох груп - відомий політолог".