RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відсутнє почуття самозбереження: журналіст розповів, як Україна може сама себе знищити

Відсутність покарання для людей, які доклали руку до розпалювання війни на Донбасі, говорить про те, що в Україні відсутній інстинкт самозбереження і це може привести до знищення країни.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив донецький блогер і журналіст Денис Казанський.

Оцінюючи дії влади по відношенню до підозрюваних в сепаратизмі колишніх чиновників журналіст назвав її безвольною.

"Мені здається, вона абсолютно безвольна. Це межує з приховуванням. Гаразд, Бог з ним, опустимо якусь моральну сторону, ось ці пафосні заяви, що вони зрадили Батьківщині, хоча за зраду Батьківщині й шпигунство судять, причому дуже жорсткі терміни дають. Але гаразд, опустимо хоча б ці моменти, припустимо, ви не вважаєте їх зрадниками, ви не хочете їх за це карати, але як бути із загиблими людьми?", - говорить Казанський.

Він нагадує, що жертвами конфлікту на Донбасі стали більше 10 тисяч людей, не кажучи про людей, які через війну втратили частину життя, майна, рідних і друзів.

"І пробачити це я ніколи не зможу. Я вважаю, що ті, хто в цьому винен, мають понести найсуворіше покарання. І, якщо в мене колись буде можливість докласти до цього зусилля, досягти того, щоб їх покарали, я обов'язково це зроблю, скільки б часу не минуло. Це абсолютно без терміну давності", - каже журналіст, додаючи, що покарання має бути за законом.

Казанський наполягає на тому, що винні мають відсидіти терміни за сепаратизм у в'язниці.

"Розумієте, якщо немає відчуття самозбереження – неважливо, у живого організму або якоїсь організації – то природа карає за це. Нам почуття самозбереження дано не дарма. Воно дано для того, щоб виживати. Будь-який вид, будь-яка тварина має цей інстинкт. У мене таке відчуття, що державний організм України цього інстинкту не має. І це погано, тому що це призведе просто до загибелі, взагалі до загибелі країни, принаймні, в її нинішньому вигляді", - пояснює він.

Журналіст каже, що небажання влади включати інстинкт самозбереження може привести Україну до катастрофи.

"Я б дуже цього не хотів, але я не розумію, як інакше ми можемо себе захистити. Ми ж самі себе не хочемо захищати, ми ж самі граємо в піддавки з тими людьми, які нас хочуть знищити", - резюмує він.

Читайте також повний текст інтерв'ю Казанського "Апострофу": Україна втратила Донбас не 2014-го, в Порошенка був шанс покарати винних - журналіст Денис Казанський.