RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Луценко ліквідував департамент спецрозслідування: всі подробиці про перестановки в ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, очолюваний Сергієм Горбатюком і створив нове управління, яке він же і очолить.

Про це повідомляє Українська правда.

Як передає видання, відповідний указ Луценко підписав в середу, 11 липня. Зокрема, наказом ліквідовано чотири самостійні структурні підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань (очолював Горбатюк - прим. ред.), Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; і Управління процесуального керівництва у кримінальних виробництвам слідчого управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Відзначається, що замість цього в структурі ГПУ створено Управління спеціальних розслідувань. Воно буде функціонувати як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю, і однойменне управління в складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань.

При цьому, відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчого управління спеціальних розслідувань включений в якості окремого підрозділу в Департамент процесуального керівництва у кримінальних виробництвах, підслідних Державному бюро розслідувань.

Крім того, на базі 2-х самостійних ліквідованих структурних підрозділів створено 2 нових управління в складі Головного слідчого управління ГПУ: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Відзначимо, що Департамент спеціальних розслідувань вів кілька резонансних справ, зокрема щодо злочинів на Майдані в 2014 році і узурпації влади Віктором Януковичем і його оточенням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ розповіли про дивні дії Луценка щодо розслідування злочинів на Майдані.