RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Навіщо Росія стягує танки на Донбас: генерал назвав причину

Росія випрацювала нову стратегію проти України: посилення позицій на кордоні з окупованою територіями ОРДЛО.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Росія вибрала нову стратегію - це посилення своїх позицій на західних кордонах. Тому на території Росії і на території Донецької та Луганської областей, яка контролюється бойовиками, вони нарощують свої військові частини, звозять важку техніку - танки, гаубиці і ракетні комплекси. Техніку ставлять або біля наших кордонів, або на території Луганської та Донецької областей. Тому в даній ситуації вони діють в рамках загальної концепції посилення своєї військової оборонної та наступальної складової", - сказав Маломуж.

Він також зазначив, що Росія проводить ротацію військових частин в плані оновлення та розгортання частин, "тобто збільшення кількості, наприклад, танків".

"Це направлено на те, щоб чинити тиск на Україну в плані можливого наступу української армії, як вони це передбачають. Вони постійно заявляють, що Україна готує наступ для звільнення територій. І тому, щоб нібито запобігти нашим діям зі звільнення окупованих територій, вони постійно показують свої нові ресурси, переміщують танки, гаубиці і частково ракетні комплекси", - резюмував генерал.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофу": Якщо Путін піде в новий наступ на Україну, відповідь НАТО буде жорсткою - генерал.