RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Експерти оцінили потрапляння Світличної в топ-5 найвпливовіших жінок України

Журнал "Фокус" представив тринадцятий щорічний рейтинг "100 найвпливовіших жінок України".

У першій п'ятірці опинилися Юлія Тимошенко, Ірина Геращенко, Марина Порошенко, Ірина Луценко, а також Юлія Світлична.

При цьому, як відзначають політологи, глава Харківської області продемонструвала найістотніше зміцнення позиції в порівнянні з минулим роком, піднявшись з 9 на 5 місце.

"Протягом тривалого часу Юлія Олександрівна стабільно тримає п'яте місце в загальноукраїнських рейтингах різних видань. І це незважаючи на те, що вона є наймолодшим за віком регіональним лідером", - зазначає політолог, доктор політичних наук, Олександр Романюк.

Він вважає, що результат Світличної не повинен дивувати, оскільки після її призначення на пост губернатора, довірена їй Харківська область все частіше характеризується соціально-економічною і політичною стабільністю, що дозволяє здійснювати різні інноваційні програми.

У свою чергу доктор політичних наук Ігор Поліщук зазначає, що високий рейтинг Світличної підтверджує важливість Харківської області для України.

"Високі місця Світличної в різних рейтингах різних структур - це об'єктивне відображення авторитету керівника нашого регіону", - підкреслив він.

Тим часом політолог Галина Куц вважає, що глава Харківської області закономірно потрапила в топ-5 рейтингу. Вона також відзначає особливу важливість такого високого результату і самого рейтингового оцінювання.

"Це в першу чергу "плюс" для зовнішнього позиціонування Харківщини, оскільки подібні рейтинги в позитивну сторону змінюють сприйняття нашого регіону в Україні та за її межами", - резюмувала експерт.