RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вперше за багато років столичні пологові будинки забезпечені сучасним обладнанням - Кличко

Вперше за кілька десятиліть всі пологові будинки Києва забезпечені сучасним обладнанням.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час перевірки ремонтних робіт в Київському пологовому будинку №2.

За його словами, тільки за останні два роки на утримання дитячих лікарень і пологових будинків столиця виділила понад півтора мільярда гривень. З них в цьому році - майже 800 млн грн. Крім того, в рамках міської цільової програми "Здоров'я киян" на охорону материнства і дитинства в 2017-2018 році було придбано медикаментів на 110 млн грн. Більш 400 млн погрнтрачени на закупівлю сучасного обладнання.

"У Києві, першому серед українських міст, введена система раннього скринінгу новонароджених на виявлення вад слуху. Завдяки закупленої і встановленої в перинатальному центрі ретинальной камері стало можливим раннє виявлення патологій зору у новонароджених, - зазначив Кличко. - Діагностика та операційні втручання відбуваються в перинатальному центрі в перші дні життя дитини. Ми закупили сучасні апарати УЗД, придбали сучасне обладнання для надання допомоги недоношеним дітям. Вперше за багато років всі пологові е будинки Києва забезпечені сучасним обладнанням ", - сказав мер.

Він також зазначив, що в 2017-2018 років понад 330 млн гривень направили на ремонти і реконструкцію дитячих медустанов і пологових будинків.

Зокрема в Київському пологовому будинку №2 були встановлено резервні джерела живлення, які в екстрених випадках можуть довго підтримувати діяльність установи. Капітально відремонтували бактеріологічну лабораторію, дах приміщення. Медустанову розраховане на 190 ліжок. За рік тут приймають більше 5000 пологів. А лікування в стаціонарі отримують майже 10 000 жінок.

Як заявив Кличко, в планах на наступний рік - здійснити роботи по термосанації приміщення. Це коштуватиме місту 250 млн гривень.

"Це необхідно зробити, щоб в подальшому економити на постачання тепла. Щоб забезпечити комфорт пацієнтів. Пологовий будинок №2 обслуговує мешканців Подільського, Оболонського, Деснянського та Голосіївського районів. Але, при необхідності, приймає жінок і з інших районів. Тут діє єдине в столиці відділення медицини плода. Працюють висококваліфіковані професіонали, які за допомогою сучасного обладнання, можуть надавати невідкладну допомогу ще ненародженим дітям і новонародженим немовлятам. Тому моє доручення профі ьним заступникам і начальникам департаментів - тримати питання здійснення термсанаціі на контролі ", - підкреслив Кличко.

Мер зазначив, що для столичної влади реформування охорони здоров'я є одним із пріоритетів. У 2018 році видатки на медицину в бюджеті столиці істотно збільшили - до 9,1 млрд грн. Значна частина передбачена на капітальні ремонти та оснащення лікарень, закупівлю сучасного обладнання.